Gyógyító Konyha

Bableves

Előző este áztassuk be a babot.

Vegyük a disznó füstölt részeit: sódar, csülök, fej, köröm, farok. Öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje. Sót se tegyünk bele. Ha végre felforrt szedjük le a habot.

Ha ezzel kész vagyunk, tehetünk a lébe egy fűszertojást, nyolc levél babérral, 16 gerezd fokhagymával és tizennyolc szem fekete borssal. Ezután rendezkedjünk be arra, hogy az elkövetkezendő hat-nyolc-tíz órában fedél alatt szépen lassan fődögél a füstölt hús. A cél a 90 fok. A rotyogás zavarossá teszi. Aki eléggé körültekintően bugyolálja be fent a fazekat, két mécsest állathat alá – nagyjából ennyi hőre van szükség.

Amikor hús leesik a csontról, tegyük bele a babot és főzzük, amíg megpuhul.

Tejföllel, vagy erős paprikával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a honlap sütiket használ. Amennyiben az "Elfogadás" gombra kattint, azzal Ön elfogadja a sütik használatát. A gyogyitokonyha.hu nem gyűjt személyes adatokat. A honlapon elérhető bejegyzések időnként külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha meglátogattuk volna az adott honlapot. Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, és figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést – amennyiben az adott másik webhelyen rendelkezünk felhasználói fiókkal és éppen be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Bezárás