Gyógyító Konyha

Lecsó

A lecsó sok étel és egy életszemlélet alapja. Ebből lehet a legtöbbet kihozni.

Az első titka a szalonna. Jófajta füstölt szalonnát kell vékony szeletekben pirítani, ez a győzelem első záloga. Az illat messze hat, erősen és bemozgat. Amíg pirul a szalonna, vágjunk hagymát. Ha már üveges a szalonna, szeljünk rá személyenként egy fél fej hagymát. Közepes vastagságú karikákban, úgy, hogy könnyen szétessen. Újabb illatbomba robban, a harmadik szomszéd is ráizgul. Kanálnyi piros paprikával keverjük össze, ha már a hagyma is üveges.

Amíg pirul a hagyma, karikázzunk fel fejenként egy zöldpaprikát. Hajítsuk a hagymára. Amíg párolódik, vágjunk fel fejenként egy paradicsomot. Ha már ezzel is jól összekeveredett a massza, levet is eresztett, jöhet a kolbász, kisujjnyi vastagságú karikákban. Kóstoljunk, azután sózzunk. Némelyik kolbász nagyon sós. Épphogy felfortyan a massza, máris önthetjük a tojást. Gondoljunk csak bele: bármelyik összetevőt nyersen is megennénk. No, hát akkor hagyjuk meg őket frissességükben!

A tojást üssük először külön tálkába, azután öntsük a serpenyőbe. Így elkerülhetjük, hogy egyetlen rossz miatt ki kelljen dobni az egészet. Hagyjuk, hogy a fehérje kezdjen kicsapódni, csak azután keverjük el. Így színes lesz a rántotta. Épphogy elkevertük, már vegyük is le a tűzhelyről, szinte folyósan. Amíg tálalunk, éppen annyira köt meg, hogy azért kellemesen krémes maradjon.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a honlap sütiket használ. Amennyiben az "Elfogadás" gombra kattint, azzal Ön elfogadja a sütik használatát. A gyogyitokonyha.hu nem gyűjt személyes adatokat. A honlapon elérhető bejegyzések időnként külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha meglátogattuk volna az adott honlapot. Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, és figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést – amennyiben az adott másik webhelyen rendelkezünk felhasználói fiókkal és éppen be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Bezárás