Gyógyító Konyha

Csirke vagy tyúk kopasztás

A kopasztáshoz akkora edény forró víz kell, amibe kényelmesen bele tudjuk mártani a tyúkot. Röviden mártogassuk, próbálkozzunk, mikor indul meg a toll. Ha megfőzzük a bőrt, szakadós lesz, lejön a tollal együtt. Kivétel a láb, aminek sárga csizmája néha hosszabb forrázást követel. Szép, amikor lejön.

A pihetollak kiszedésére azt a trükköt tanultuk Sanyinktól, hogy összefog a markában keményebb tollakból egy csomót, majd ezzel dörzsöli a tyúk bőrét. Finoman.

A fülnyílást és a szűk helyeket kis pengéjű késsel érdemes kivakarni. Az alsó csőr és a nyelv felső „pogánybőr” részén kívül minden maradjon. Ha már csak egészen apró pihék vannak, érdemes őket lánggal lepörkölni.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a honlap sütiket használ. Amennyiben az "Elfogadás" gombra kattint, azzal Ön elfogadja a sütik használatát. A gyogyitokonyha.hu nem gyűjt személyes adatokat. A honlapon elérhető bejegyzések időnként külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha meglátogattuk volna az adott honlapot. Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, és figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést – amennyiben az adott másik webhelyen rendelkezünk felhasználói fiókkal és éppen be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Bezárás