Gyógyító Konyha

Csirke vagy tyúk vágás

Tekerjük be a madarat valamibe úgy, hogy csak a nyaka és a feje látsszon ki. Így kevesebbet vergődik, nekünk is könnyebb. Régebben Miklós rálépett a szárnyára, tudatosan felvállalva valamiféle ősi brutalitást. A kegyetlenség kegyelmét, mert így a megfogástól a kivéreztetésig egy perc sem telt el.

Sanyi barátunk mutatta a betekerős módszert, amely nélkül Séró kakasunkat aligha győzhettük volna le.

Maradjunk is inkább a tyúknál. Helyezzük egy asztalra a betekert tyúkot úgy, hogy a széléről lelógó nyaka alá tálkát tarthassunk, mert ebben megfoghatjuk a vérét. Tépdessük ki a tollat ott, ahol el fogjuk vágni a torkát. Érdemes a kés éle és hüvelykujjunk közé szorítani a pihéket, így könnyebben kijönnek. Ha alaposan letisztítottuk a bőrt, elég egyetlen metszés, máris túl vagyunk a dolgon. Illetve a tyúk túl van rajta.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a honlap sütiket használ. Amennyiben az "Elfogadás" gombra kattint, azzal Ön elfogadja a sütik használatát. A gyogyitokonyha.hu nem gyűjt személyes adatokat. A honlapon elérhető bejegyzések időnként külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha meglátogattuk volna az adott honlapot. Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, és figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést – amennyiben az adott másik webhelyen rendelkezünk felhasználói fiókkal és éppen be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Bezárás