Gyógyító Konyha

Kocsonya

Vegyük a disznó kiálló részeit: fej, köröm, farok. Öntsük fel vízzel, hogy jól ellepje. Ekkor csak két jó evőkanál sót tegyünk bele. Ha végre felforrt szedjük le a habot.

Ha ezzel kész vagyunk, beletehetünk a lébe egy fűszertojást, nyolc levél babérral, 16 gerezd fokhagymával és tizennyolc szem fekete borssal. Ezután rendezkedjünk be arra, hogy az elkövetkezendő hat-nyolc-tíz órában fedél alatt szépen lassan fődögél a kocsonya. A cél a 90 fok. A rotyogás zavarossá teszi. Aki eléggé körültekintően bugyolálja be fent a fazekat, két mécsest állathat alá –  nagyjából ennyi hőre van szükség.

Akkor jó a kocsonya, amikor hús leesik a csontról.

Merjük a lét tálakba, a többit osszuk ízlés szerint. Kinek soványát, kinek kövérjét.

Tormával tálaljuk.

Vélemény, hozzászólás?

A honlap további használatához a sütik használatát el kell fogadni. További információ

Ez a honlap sütiket használ. Amennyiben az "Elfogadás" gombra kattint, azzal Ön elfogadja a sütik használatát. A gyogyitokonyha.hu nem gyűjt személyes adatokat. A honlapon elérhető bejegyzések időnként külső forrásból származó beágyazott tartalmakat (pl. videók, képek, cikkek stb.) használnak. A külső forrásból származó beágyazott tartalmak úgy viselkednek, mintha meglátogattuk volna az adott honlapot. Ezek a webhelyek lehetséges, hogy adatot gyűjtenek a látogatókról, sütiket vagy harmadik féltől származó követőkódot használnak, és figyelik a beágyazott tartalommal kapcsolatos felhasználói viselkedést – amennyiben az adott másik webhelyen rendelkezünk felhasználói fiókkal és éppen be vagyunk jelentkezve az oldalra.

Bezárás